top of page

Forstå din angst - Kig bagved..

Angst kan være ordløs og usynlig. Den er diffus og irrationel, og svær at forstå både indefra og udefra. Hvordan sætter man ord på noget, man ikke forstår, og som man hader? Angst er lammende og nedbrydende. Angst er destruktiv, og kan forvandle lyse og glade mennesker til tavse mørke skygger.


Jeg kender ingen, der midt i angsten hilser den velkommen, og takker for dens underliggende budskab.

Vi vil væk fra den, vi vil have det til at holde op. Vi kan lære os selv masser af strategier, lære at forstå, hvor lang tid et angstanfald tager, vide at man ikke dør at det, og selvfølgelig styre åndedrættet bedre. Med andre ord behandle symptomerne, når de opstår.


Vil vi derimod finde og forstå årsagen, bliver vi nødt til at “gå i dialog med angsten” Nysgerrigt og roligt undersøge, hvilket budskab der ligger bag. Hvad er det vi har overhørt? Hvis vi allierer os, og for en stund lytter og accepterer angstens uhensigtsmæssige sprog, vil vi ofte have større held med at slutte fred med den, og derigennem få et bedre liv.

Se angsten kærligt i øjnene, lyt til den, og den vil slippe sit greb. Som et lille barn, der utrætteligt plager om din udelte opmærksomhed.


Terapi er et samarbejde mellem klient og terapeut. Vi taler med hinanden, og både din hjerne og dit hjerte, din fornuft og dine følelser får lov til at komme til orde.
33 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page